Spracovanie súborov cookies

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÝCH ÚDAJOV

I. Prevádzkovateľ:
VALIN s.r.o., so sídlom Pri Celulózke 1376, 010 01 Žilina, IČO: 36 440 884, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Žilina, vložka číslo 17281/L, oddiel: Sro,
Kontaktný e-mail: valin@valin.sk,

II. Súhlas so spracovaním osobných údajov ( §13 ods. 1 písm. a) zák. č. 18/2018 Z.z.)
Dotknutá osoba prevádzkovateľovi slobodne, výslovne a jasne udelila a vyjadrila súhlas so spracovaním osobných údajov v rozsahu: IP adresa, cookies, čo je malé množstvo stavových dát, ktoré WWW server posiela webovému prehliadaču počas prehliadania webovej stránky daného webového sídla, ak toto používa cookies (množné číslo od cookie). Ak sú cookies v prehliadači povolené, uložia sa na počítači používateľa, zvyčajne ako krátky textový súbor na zvolené miesto. Pri každej ďalšej požiadavke na stránku z toho istého webového sídla potom prehliadač tieto dáta posiela späť serveru, v prípade dočasných cookies len po dobu trvania aktuálnej návštevy (session), v prípade permanentných aj pri každej ďalšej návšteve.
Účelom spracúvania týchto osobných údajov je:
• poskytovanie ponúk alebo reklám založených na záujmoch zistených z cookies
• umožniť tretím stranám, aby poskytovali reklamy založené na záujmoch aj na iných stránkach ako tohto poskytovateľa
• umožniť zdieľať stránky so sociálnymi sieťami
• umožniť posielať komentáre
a to všetko na základe súhlasu dotknutej osoby (§13 ods. 1 písm. a) zák. č. 18/2018 Z.z.). Osobné údaje prevádzkovateľ bude uchovávať do odvolania súhlasu, alebo do vymazania cookies dotknutou osobou v internetovom prehliadači. Dotknutá osoba vyhlasuje, že má minimálne 16 rokov. V prípade, ak má dotknutá osoba menej ako 16 rokov, je povinná pred poskytnutím svojich osobných údajov zaslať prevádzkovateľovi súhlas svojho zákonného zástupcu so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu a na účel uvedený vyššie.
III. Oznámenie o spracúvaní osobných údajov, účel, právny základ
Zoznam príjemcov osobných údajov, ktorí môžu prísť do styku s osobnými údajmi:
Príjemcovia zaoberajúci sa reklamou zobrazujúcou sa na základe využívania informácií obsiahnutých v súboroch cookies.
Prevádzkovateľ uvádza dotknutej osobe, že nezamýšľa preniesť osobné údaje do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii.
Poskytovanie osobných údajov nie je zákonnou požiadavkou a ani zmluvnou požiadavkou, preto nie ste povinný/á poskytnúť osobné údaje. Neposkytnutie osobných údajov má však za následok nezobrazovanie relevantných marketingových informácií na internetovom prehliadači, ktorý užíva dotknutá osoba. Prevádzkovateľ týmto dáva dotknutej osobe na vedomie, že na základe poskytnutých osobných údajov nevykonáva automatizované individuálne rozhodovanie vrátane profilovania. Dotknutá osoba vyhlasuje, že má minimálne 16 rokov. V prípade, ak má dotknutá osoba menej ako 16 rokov, je povinná pred poskytnutím svojich osobných údajov zaslať prevádzkovateľovi súhlas svojho zákonného zástupcu so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu a na účel uvedený vyššie.
IV. Poučenie o právach dotknutej osoby
1. Ako dotknutá osoba máte právo získať od prevádzkovateľa potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. Ak prevádzkovateľ takéto osobné údaje spracúva, máte právo získať prístup k týmto osobným údajom a právo získať informácie o:
- účele spracúvania osobných údajov;
- kategórii spracúvaných osobných údajov;
- identifikácii príjemcu alebo o kategórii príjemcu, ktorému boli alebo majú byť osobné údaje poskytnuté, najmä o príjemcovi v tretej krajine alebo o medzinárodnej organizácii, ak je to možné;
- dobe uchovávania osobných údajov; ak to nie je možné, o kritériách jej určenia;
- zdroji osobných údajov, ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby,
- existencii automatizovaného individuálneho rozhodovania vrátane profilovania; v týchto prípadoch poskytne prevádzkovateľ dotknutej osobe informácie najmä o použitom postupe, ako aj o význame a predpokladaných dôsledkoch takého spracúvania osobných údajov pre dotknutú osobu.
Ďalej máte právo požadovať od prevádzkovateľa opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby, ich vymazanie alebo obmedzenie ich spracúvania, alebo právo namietať spracúvanie osobných údajov; máte právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov.
Prevádzkovateľ je povinný Vám poskytnúť Vaše osobné údaje, ktoré spracúva. Za opakované poskytnutie osobných údajov, o ktoré požiadate, môže prevádzkovateľ účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom. Prevádzkovateľ je povinný Vám poskytnúť osobné údaje spôsobom podľa jej požiadavky. Vaše právo získať osobné údaje však nesmie mať nepriaznivé dôsledky na práva iných fyzických osôb.
2. Máte právo aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu opravil nesprávne osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. So zreteľom na účel spracúvania osobných údajov máte tiež právo na doplnenie neúplných osobných údajov.
3. Máte právo aby prevádzkovateľ bez zbytočného odkladu vymazal osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú. Prevádzkovateľ je povinný bez zbytočného odkladu vymazať osobné údaje, ak ste si uplatnili právo na výmaz, ak
a) osobné údaje už nie sú potrebné na účel, na ktorý sa získali alebo inak spracúvali,
b) odvoláte súhlas, na základe ktorého sa spracúvanie osobných údajov vykonáva, a neexistuje iný právny základ pre spracúvanie osobných údajov,
c) namietate spracúvanie osobných údajov a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie osobných údajov alebo namietate spracúvanie osobných údajov,
d) osobné údaje sa spracúvajú nezákonne,
e) je dôvodom pre výmaz splnenie povinnosti podľa tohto zákona, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo
f) sa osobné údaje získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti.
Ak prevádzkovateľ zverejnil osobné údaje a je povinný ich vymazať, je zároveň povinný prijať primerané bezpečnostné opatrenia vrátane technických opatrení so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na ich vykonanie na účel informovania ostatných prevádzkovateľov, ktorí spracúvajú Vaše osobné údaje, o Vašej žiadosti, aby títo prevádzkovatelia vymazali odkazy na Vaše osobné údaje a ich kópie alebo odpisy.
Právo na výmaz osobných údajov nemáte len v prípade, ak je spracúvanie osobných údajov potrebné
a) na uplatnenie práva na slobodu prejavu alebo práva na informácie,
b) na splnenie povinnosti podľa zákona o ochrane osobných údajov, osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi,
c) z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia,
d) na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, ak je pravdepodobné, že právo na výmaz znemožní alebo závažným spôsobom sťaží dosiahnutie cieľov takého spracúvania, alebo
e) na uplatnenie právneho nároku.
4. Ďalej máte právo na to, aby prevádzkovateľ obmedzil spracúvanie osobných údajov, ak
a) namietate správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho prevádzkovateľovi overiť správnosť osobných údajov,
b) spracúvanie osobných údajov je nezákonné a namietate vymazanie osobných údajov a žiadate namiesto toho obmedzenie ich použitia,
c) prevádzkovateľ už nepotrebuje osobné údaje na účel spracúvania osobných údajov, ale potrebujete ich Vy ako dotknutá osoba na uplatnenie právneho nároku, alebo
d) dotknutá osoba namietate spracúvanie osobných údajov, a to až do overenia, či oprávnené dôvody na strane prevádzkovateľa prevažujú nad oprávnenými dôvodmi dotknutej osoby.
Ak sa spracúvanie osobných údajov obmedzilo, okrem uchovávania môže Vaše osobné údaje prevádzkovateľ spracúvať len s Vašim súhlasom alebo na účel uplatnenia právneho nároku, na ochranu osôb alebo z dôvodov verejného záujmu. V prípade obmedzenia spracúvania Vašich osobných údajov, je prevádzkovateľ povinný informovať Vás pred tým, ako bude obmedzenie spracúvania osobných údajov zrušené.
5. Informujeme Vás, že prevádzkovateľ je povinný oznámiť príjemcovi opravu osobných údajov, vymazanie osobných údajov alebo obmedzenie spracúvania osobných údajov, ak sa to neukáže ako nemožné alebo si to nevyžaduje neprimerané úsilie. V prípade ak to požadujete, prevádzkovateľ Vás o príjemcoch informuje.
6. Získať osobné údaje, ktoré sa Vás týkajú a ktoré ste poskytli prevádzkovateľovi, máte právo v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte a máte tiež právo preniesť tieto osobné údaje ďalšiemu prevádzkovateľovi, ak je to technicky možné a ak
a) sa osobné údaje spracúvajú na základe Vášho súhlasu, alebo spracúvanie je nevyhnutné na účel plnenia povinností a výkonu osobitných práv prevádzkovateľa alebo Vás v oblasti pracovného práva, práva sociálneho zabezpečenia, sociálnej ochrany alebo verejného zdravotného poistenia, medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, alebo podľa kolektívnej zmluvy, ak poskytujú primerané záruky ochrany základných práv a záujmov dotknutej osoby a
b) spracúvanie osobných údajov sa vykonáva automatizovanými prostriedkami.
Uplatnením tohto práva nie je dotknuté Vaše právo na výmaz osobných údajov. Právo na prenosnosť sa nevzťahuje na spracúvanie osobných údajov nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi. Právo na prenosnosť osobných údajov nesmie mať nepriaznivé dôsledky na práva iných osôb.
7. Máte právo namietať spracúvanie Vašich osobných údajov, ak sú osobné údaje spracúvané z dôvodu, že je to nevyhnutné na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, alebo spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na účel oprávnených záujmov prevádzkovateľa alebo tretej strany okrem prípadov, keď nad týmito záujmami prevažujú záujmy alebo práva dotknutej osoby vyžadujúce si ochranu osobných údajov, najmä ak je dotknutou osobou dieťa; vrátane profilovania založeného na týchto ustanoveniach. Prevádzkovateľ nesmie ďalej spracúvať osobné údaje, ak nepreukáže nevyhnutné oprávnené záujmy na spracúvanie osobných údajov, ktoré prevažujú nad právami alebo záujmami dotknutej osoby, alebo dôvody na uplatnenie právneho nároku. Máte právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, na účel priameho marketingu vrátane profilovania v rozsahu, v akom súvisí s priamym marketingom. Ak namietate spracúvanie osobných údajov na účel priameho marketingu, prevádzkovateľ ďalej osobné údaje na účel priameho marketingu nesmie spracúvať.
8. Máte právo namietať spracúvanie osobných údajov, ktoré sa Vás týkajú, z dôvodov týkajúcich sa Vašej konkrétnej situácie, okrem prípadov, keď je spracúvanie osobných údajov nevyhnutné na plnenie úlohy z dôvodov verejného záujmu, ak sa osobné údaje spracúvajú na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel
9. Máte právo, aby sa na Vás nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní osobných údajov vrátane profilovania a ktoré má právne účinky, ktoré sa Vás týkajú alebo Vás obdobne významne ovplyvňujú. Toto právo však neplatí, ak je to
a) nevyhnutné na uzavretie zmluvy alebo plnenie zmluvy medzi dotknutou osobou a prevádzkovateľom,
b) vykonané na základe osobitného predpisu alebo medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná, a v ktorých sú zároveň ustanovené aj vhodné opatrenia zaručujúce ochranu práv a oprávnených záujmov dotknutej osoby, alebo
c) založené na výslovnom súhlase dotknutej osoby.
Prevádzkovateľ je povinný vykonať vhodné opatrenia na ochranu Vašich práv a oprávnených záujmov, a to najmä práva na overenie rozhodnutia nie automatizovaným spôsobom zo strany prevádzkovateľa, práva vyjadriť svoje stanovisko a práva napadnúť rozhodnutie.
10.Prevádzkovateľ je povinný Vám bez zbytočného odkladu oznámiť porušenie ochrany osobných údajov, ak takéto porušenie ochrany osobných údajov môže viesť k vysokému riziku pre práva fyzickej osoby. Toto oznámenie musí obsahovať jasne a jednoducho formulovaný opis povahy porušenia ochrany osobných údajov; kontaktné údaje zodpovednej osoby alebo iného kontaktného miesta, kde možno získať viac informácii; opis pravdepodobných následkov porušenia ochrany osobných údajov a opis opatrení prijatých alebo navrhovaných prevádzkovateľom na nápravu porušenia ochrany osobných údajov vrátane opatrení na zmiernenie jeho potenciálnych nepriaznivých dôsledkov, ak je to potrebné. Oznámenie sa nevyžaduje, ak
a) prevádzkovateľ prijal primerané technické a organizačné ochranné opatrenia a uplatnil ich na osobné údaje, ktorých sa porušenie ochrany osobných údajov týka, a to najmä šifrovanie alebo iné opatrenia, na základe ktorých sú osobné údaje nečitateľné pre osoby, ktoré nie sú oprávnené mať k nim prístup,
b) prevádzkovateľ prijal následné opatrenia na zabezpečenie vysokého rizika porušenia práv dotknutej osoby,
c) by to vyžadovalo neprimerané úsilie; prevádzkovateľ je povinný informovať verejnosť alebo prijať iné opatrenie na zabezpečenie toho, že dotknutá osoba bude informovaná rovnako efektívnym spôsobom.
Ak prevádzkovateľ ešte porušenie ochrany osobných údajov neoznámil dotknutej osobe, úrad môže po zvážení pravdepodobnosti porušenia ochrany osobných údajov vedúceho k vysokému riziku požadovať, aby tak urobil, alebo môže rozhodnúť, že je splnená niektorá z vyššie uvedených podmienok.

 

Nižšie nájdete všetky cookies, ktoré používame na našej stránke. 

Názov Cookie

Poskytovateľ

Funkcia

Doba vypršania

_ga

Google Analytics

Štatistika

2 roky

_gat

Google Analytics

Štatistika

aktuálna návšteva (session)

_gid

Google Analytics

Štatistika

aktuálna návšteva (session)

collect

Google Analytics

Štatistika

aktuálna návšteva (session)

r/collect

doubleclick.net

Marketing

aktuálna návšteva (session)

fontsloaded

Google Fonts API

Nevyhnutné

1 rok

SSID

VALIN, s.r.o.

Nevyhnutné

aktuálna návšteva (session)

History.store

VALIN, s.r.o.

Nevyhnutné

aktuálna návšteva (session)

Prihlásenie

Kliknutím súhlasite s používaním súborov cookies. Viac info